Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τα κέρδη η Wall μετά την Fed

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην Wall μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της fed. Απώλειες πάνω από 5% για το αργό πετρέλαιο. Μικρή πτώση για το χρυσό. Ανοδική αντίδραση για το δολάριο. Κέρδη 3% για την μετοχή της Tesla. Υποχωρεί η Apple μετά την υποβάθμιση από SocGen.

Κρατάει τα κέρδη η Wall μετά την Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι διχασμένη όσον αφορά την κατάλληλη χρονική στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων.

O Dow κινείται 0,3% υψηλότερα στις 17.930 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,40% στις 4.930 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 2.082 μονάδες.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο αξιωματούχος της Fed, Jerome Powell, υποστήριξε την Τετάρτη ότι η πορεία της αμερικάνικης οικονομίας θα επιτρέψει μια αύξηση των επιτοκίων αργότερα το 2015.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ περιορίζει τις απώλειες έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος κινείται στο 1,079 από 1,087 στην αρχή της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 5,7% στα 50,7 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της EIA για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 10,9 εκατ. βαρέλια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 80 ετών. Η τιμή του χρυσού διολισθαίνει 0,38% στα 1.206 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tesla Motors σημειώνει άνοδο 3,1%. Η εταιρεία αντικαθιστά το φθηνότερο μοντέλο Model S με το Model S 70 D.

Πτώση 0,3% για την μετοχή της Apple, μετά την υποβάθμιση σε «hold» από «buy» από την Societe Generale.

'Aνοδο 1,9% σημειώνει η μετοχή της Alcoa, πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v