Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Διόρθωση" 18% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία, ενώ παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βούλιαξαν τον Αύγουστο μετά την εκτίναξη του Ιουλίου.

ΗΠΑ: Διόρθωση 18% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, στα ταμεία εμφανίστηκαν 293.000 νέοι άνεργοι.

Παρά την μικρή άνοδο, τα μεγέθη παραμένουν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ετών, λόγω των χαμηλών επιπέδων απολύσεων. Οι αναλυτές περίμεναν 296.000 νέες αιτήσεις. Στην προηγούμενη εβδομάδα είχαν κατατεθεί 281.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία του υπουργείου, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών βούλιαξαν με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία, «αντιδρώντας» στην ιστορική επίσης εκτίναξη που εμφανίστηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι παραγγελίες, που καθρεφτίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις των Αμερικανών επιχειρηματιών, μειώθηκαν 18,2%. Οι αναλυτές περίμεναν μεγάλη πτώση 18% στις επενδύσεις, μετά την εκτίναξη 22,6% του Ιουλίου.

Τα «σκαμπανεβάσματα» οφείλονται κυρίως στον κλάδο μεταφορών και ειδικά την ζήτηση για αεροσκάφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v