Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος αποδόσεων στα ευρωομόλογα

Οι αναλυτές τιμολογούν τώρα την πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed και ΕΚΤ τον Ιούνιο. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,44%. Η εικόνα για τα αντίστοιχα γερμανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Ηπια άνοδος αποδόσεων στα ευρωομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σημείωναν συγκρατημένη άνοδο την Τετάρτη πριν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed της συνεδρίασης Ιανουαρίου.

Oι αγορές αναμένουν τη δημοσιοποίησή τους αναζητώντας ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων ενώ έχουν περιορίσει τα στοιχήματα τους για μειώσεις την άνοιξη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,393%, κοντά στο υψηλό 2-1/2 μηνών της Παρασκευής, το 2,422%.

Του διετούς γερμανικού, πιο ευαίσθητου στην επιτοκιακή πολιτική, σημείωσε άνοδο 0,5 μονάδων στο 2,8016%.

"Το αποκορύφωμα της ημέρας θα είναι τα πρακτικά της Fed", είπε ο Sebastian Grupp, αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην DZ Bank.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν σημαντικά νέα για να οδηγήσουν την αγορά και ότι είναι πιθανή μία πλάγια κίνηση στην Ευρώπη.

Η Fed άφησε το εύρος του στόχου της για το επιτόκιο κεφαλαίων αμετάβλητο στο 5,25%-5,5% στη συνεδρίασή της τον Ιανουάριο, ενώ μείωσε την φρασεολογία της για αυστηροποίηση της πολιτικής της.

Μικρή πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, μια ελαφρά συγκράτηση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις στην ευρωζώνη το τέταρτο τρίμηνο, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ήταν ευπρόσδεκτη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι είναι απίθανο να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων.

Οι αναλυτές τιμολογούν τώρα την πρώτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο. Οι επενδυτές αναμένουν περικοπές περίπου 106 μονάδων βάσης φέτος, ή περίπου τέσσερις κινήσεις των 25 μονάδων.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς σημείωνε άνοδο 2 μονάδων στο 3,88%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς σημείωνε άνοδο 1 μονάδας στο 3,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v