Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιμπάνε τα yields της ευρω-περιφέρειας

Οι dealers αναμένουν τα στοιχεία πληθωρισμού στη Γερμανία την Πέμπτη που αναμένεται να δώσουν τον τόνο στις αγορές ομολόγων, πριν δημοσιευτούν τα στοιχεία για την ευρωζώνη την Παρασκευή. Ζυγίζουν τα στοιχήματα για τα επιτόκια της ΕΚΤ.

Τσιμπάνε τα yields της ευρω-περιφέρειας

Μεικτές τάσεις επικρατούν στην αγορά των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, εν αναμονή στοιχείων για τον γερμανικό πληθωρισμό την Πέμπτη.

Επίσης οι επενδυτές περιμένουν στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, ώστε να ζυγίζουν ξανά τα στοιχήματα για τη διάθεση των κεντρικών τραπεζών και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού σχετικά με την πολιτική χαλάρωσης των επιτοκίων.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Γερμανία αναμένεται να δώσουν τον τόνο στις αγορές ομολόγων, πριν δημοσιευτούν τα στοιχεία για την ευρωζώνη την Παρασκευή.

Υπό αυτό το πρίσμα η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, ο δείκτης αναφοράς της ζώνης του ευρώ, κινείται σχετικά σταθεροποιητικά γύρω από το 2,06%.

Οι επενδυτές ανησυχούσαν επίσης για τα αυξανόμενα σημάδια γεωπολιτικών κινδύνων, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να προκαλέσουν νέες πληθωριστικές πιέσεις.

Σε αντίθεση με τη Γερμανία, η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, το σημείο αναφοράς για την περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, παρουσιάζει αύξηση κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,75%.

Αντίστοιχα ανοδικά κινείται και η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,12%

Το spread μεταξύ ιταλικών και γερμανικών αποδόσεων είναι ανεβασμένο στις 169 μονάδες μετά από πτώση κάτω από 160 bps την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v