Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Έντονη η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων καθώς οι αγορές αισιοδοξούν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας.

Βουτιά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων -οι οποίες κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές- καθώς οι αγορές «ποντάρουν» σε θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της, παρά την αποτυχία να περιορίσουν τις διαφορές τους στο χθεσινό Eurogroup.

«Συνεχίζουμε να τηρούμε αισιόδοξη στάση για τις διαπραγματεύσεις», σχολίασε αναλυτής της Rabobank, «αν και γνωρίζουμε πως ο δρόμος της επίλυσης και της διάλυσης παραμένει ανησυχητικά ο ίδιος».

Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο στο 18,22% έχοντας υποχωρήσει εντός της ημέρας κατά 280 μονάδες βάσης ή 2,8%. Η απόδοση του 5ετούς τίτλου υποχωρεί στο 14,79% και του 10ετούς στο 10,31%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,65%, του ισπανικού στο 1,59% και του πορτογαλικού στο 2,49%, ενώ στο 0,37% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο -0,047% του 5ετούς και στο -0,22% του 2ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v