Μεταξύ κερδών και ζημιών ταλαντεύεται το πετρέλαιο

Το Brent υποχωρεί 0,21% στα 72,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI έχει απώλειες 0,29% στα 69,00 δολάρια. Στο εκκρεμές ανάμεσα στην αναστολή της αύξησης παραγωγής και τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές.

Μεταξύ κερδών και ζημιών ταλαντεύεται το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο κυμάνθηκε μεταξύ κερδών και ζημιών αντανακλώντας τις ευρύτερες ανησυχίες στις αγορές, μετά την ανακούφιση που πρόσφερε η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να δώσει δίμηνη παράταση στην προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής αργού.

Το Brent υποχωρεί 0,21% στα 72,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI έχει απώλειες 0,29%, στα 69,00 δολάρια το βαρέλι.

Η άνοδος άνω του 2% κατά τη διάρκεια της μέρας, μετά από τη βουτιά διαρκείας των τελευταίων ημερών, τροφοδοτήθηκε από την είδηση ότι τα βασικά μέλη του ομίλου των πετρελαιοεξαγωγέων δεν θα προχωρήσουν στην προγραμματισμένη αύξηση του Οκτωβρίου κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα. Η πτώση των τιμών των μετοχών, ωστόσο, αποδυνάμωσε τη δυναμική των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου, οδηγώντας το αργό σε σβήσιμο των κερδών.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ ακολουθεί την πτώση των τιμών πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2023 λόγω αδύναμων οικονομικών στοιχείων από τους κορυφαίους καταναλωτές Κίνα και ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει 4% αυτή την εβδομάδα, ενώ το Brent έχει χάσει 6%. Τα συμβόλαια έχουν χάσει όλα τα κέρδη για το έτος. Το ξεπούλημα πυροδοτήθηκε από τους φόβους ότι έρχεται περισσότερη προσφορά σε μια περίοδο που αποδυναμώνεται η ζήτηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v