Βυθίζεται πάνω από 2,5% το πετρέλαιο

Οι τιμές του Brent κάνουν βουτιά 2,3% στα 77,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό έχει απώλειες 2,84% στα 74,47 δολάρια το βαρέλι. Οι ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση υπερτερούν των κινδύνων προσφοράς στη Μέση Ανατολή.

Βυθίζεται πάνω από 2,5% το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα Δευτέρα καθώς η προοπτική επιβράδυνσης της ζήτησης από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο, αντισταθμίζει τις ανησυχίες για τους κινδύνους προσφοράς στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent, του διεθνούς σημείου αναφοράς πετρελαίου, κάνουν βουτιά 2,3% στα 77,85 δολάρια το βαρέλι. Το WTI, το αντίστοιχο των ΗΠΑ, βυθίζεται 2,84% στα 74,47 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν απότομα σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Το Brent υποχώρησε σε ενδοημερήσιο χαμηλό 75,05 δολαρίων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όταν τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας πυροδότησαν ανησυχίες ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς ύφεση.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύτηκε μεταξύ 75 και 80 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, με την αγορά να βρίσκεται ανάμεσα στις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή αφενός, που θα μπορούσαν να διαταράξουν τον εφοδιασμό και να ωθήσουν τις τιμές υψηλότερα, και τα θεμελιώδη στοιχεία προσφοράς και ζήτησης που οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η Amrita Sen, ιδρύτρια της Energy Aspects, είπε στο CNBC ότι η ζήτηση οδηγεί την αγορά αυτή τη στιγμή, με τις τιμές να ανταποκρίνονται σε πολύ αδύναμα δεδομένα από την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v