Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο πέφτει από τις κορυφές του 2024

Το Brent κινείται κάτω από 82 δολάρια το βαρέλι μετά και από την πτώση 1,5% την Τρίτη. Οι τιμές έχουν κολλήσει σε ένα εύρος περίπου $10 φέτος. Ποιοι πτωτικοί και ανοδικοί παράγοντες επηρεάζουν αντισταθμίζοντας τις πιέσεις και τον βαθμό αστάθειας.

Το πετρέλαιο πέφτει από τις κορυφές του 2024

Το πετρέλαιο χαμηλώνει καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι υπό πίεση, αν και οι τιμές παραμένουν κοντά στο ανώτερο άκρο του στενού περιθωρίου που έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής φέτος.

Το Brent υποχωρεί 0,5% κάτω από τα 82 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε 1,5% την Τρίτη. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν από σχεδόν υψηλό ρεκόρ εν μέσω απογοητευτικών κερδών από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Το αμερικανικό WTI Crude χαμηλώνει 0,5% στα 76,5 δολ. το βαρέλι

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου υποστηρίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τη διολίσθηση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις.

Το πετρέλαιο παρέμεινε σε εύρος συναλλαγών 10 δολαρίων φέτος, καθώς πτωτικοί και ανοδικοί παράγοντες συνδυάζονται αντισταθμίζοντας τις εκατέρωθεν παραμέτρους αστάθειας.

Οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς αύξησαν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσαν ένα ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου στις τιμές.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για τις προοπτικές για την οικονομία της Κίνας και τον αντίκτυπό της στην κατανάλωση, καθώς και για τον ρυθμό αύξησης της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v