Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο σε υψηλό δυο εβδομάδων λόγω Μέσης Ανατολής

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει κρατήσει τις τιμές σε υψηλά επίπεδα, διακινδυνεύοντας τις κινήσεις που σχεδιάζουν κεντρικές τράπεζες για πιθανές μειώσεις επιτοκίων. Τι λένε αναλυτές

Πετρέλαιο σε υψηλό δυο εβδομάδων λόγω Μέσης Ανατολής

Υψηλότερα κινείται το πετρέλαιο στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή ενισχύοντας τους φόβους ότι θα μπορούσε να ωθήσει τον πληθωρισμό υψηλότερα αποτρέποντας το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν σε πρόωρες μειώσεις επιτοκίων ενισχύονται από την ανοδική πορεία που καταγράφουν .

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο αργό πετρέλαιο Brent ενισχύονται πάνω από 1% μια ανάσα από τα 83 δολ., το υψηλότερο σημείο από τις 30 Ιανουαρίου.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξάνεται 1,4% στα 78 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς ο ισραηλινός στρατός εντείνει τα πλήγματα στη Γάζα με στόχο τη νότια πόλη Ράφα, με τους Χούτι επίσης να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σχολιάζει αναλυτής στην SP Angel Energy.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω των φόβων ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να διαταράξουν την προσφορά, αλλά η αβεβαιότητα σχετικά με τον ρυθμό πιθανών μειώσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τον επακόλουθο αντίκτυπο στη ζήτηση καυσίμων περιόρισε κάπως τα κέρδη.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σχεδόν σταθερές στις συναλλαγές της Δευτέρας, μετά από άνοδο 6% την περασμένη εβδομάδα.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει κρατήσει τις τιμές σε υψηλά επίπεδα διακινδυνεύοντας τις κινήσεις που σχεδιάζουν κεντρικές τράπεζες για πιθανές μειώσεις επιτοκίων εντείνοντας τον πονοκέφαλο σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Βρετανία.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε μια έρευνα της Fed Νέας Υόρκης για την επόμενη 5ετία παρέμειναν αμετάβλητες, πάνω από το επιτόκιο στόχο 2%.

Εάν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό καθυστερήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων, σχολιάζουν αναλυτές, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου επιβραδύνοντας την οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v