Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες διακυμάνσεις για το χαλκό

Κοντά σε υψηλό δυόμισι εβδομάδων παραμένει η τιμή του μετάλλου μετά το χθεσινό ράλι. Οι προβλέψεις της Jianxi Copper για ανάκαμψη και τα σενάρια για νέα αναπτυξιακά μέτρα από το Πεκίνο.

Έντονες διακυμάνσεις για το χαλκό

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφει η τιμή του χαλκού κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Η τιμή των τρίμηνων συμβολαίων στο London Metal Exchange υποχωρεί κατά 0,6% στα 6.560 δολ ανά τόνο, ενώ την προηγούμενη συνεδρίαση αναρριχήθηκε κατά 2% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας τα 6.614 δολ. ανά ουγκιά.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην Κίνα. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε νέα συρρίκνωση δραστηριοτήτων στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης, εξέλιξη ωστόσο που πυροδότησε σενάρια για νέα αναπτυξιακά μέτρα από το Πεκίνο. «Οι κινεζικές αρχές σαφώς ανησυχούν για την ανάπτυξη της χώρας και θέλουν να εξασφαλίσουν συγκεκριμένο ρυθμό ανάπτυξης» εξηγεί ο Νικ Μπράουν της Natixis. Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού καθώς αντιστοιχεί στο 40% της παγκόσμιας ζήτησης.

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού, η Jianxi Copper προέβλεψε πως η τιμή του μετάλλου θα ανακάμψει σύντομα διαβλέποντας ενίσχυση της ζήτησης.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v