Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 1,10 δολ. κινείται το ευρώ

Χαμηλότερα από το 1,10 δολ. κινείται το ευρώ. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις της Janet Yellen για τα αμερικανικά επιτοκία.

Κάτω από το 1,10 δολ. κινείται το ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τη δήλωση της Janet Yellen ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015.

Συγκεκριμένα η επικεφαλής της Fed υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί περεταίρω φέτος επισημαίνοντας ωστόσο τους κινδύνους που υπάρχουν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως από την Ελλάδα και την Κίνα.

Χαρακτηριστικά, η Janet Yellen ανέφερε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει δύσκολη και η Κίνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες με το υψηλό χρέος, τις αδύναμες αγορές κατοικίας και τις ευμετάβλητες χρηματοπιστωτικές συνθήκες».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, θα στηρίξει ανοδικά το δολάριο ενώ η πιθανότητα περεταίρω νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 θα προκαλέσει πιέσεις στο ευρώ.

Το ευρώ υποχωρεί 0,5% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0961 δολ. από 1,1008 την Τρίτη. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0955 έως 1,1037 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 123,86 γεν από 123,38 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5589 έναντι 1,5635 την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v