Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετρημένη πτώση ευρωαγορών με το βλέμμα στο eurogroup

Διστακτικά βήματα και μικτά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επίκεντρο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις. Ταλαντεύσεις στο ευρώ κάτω από το $1,14. Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας. Σε υψηλό 8 ετών ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο.

Μετρημένη πτώση ευρωαγορών με το βλέμμα στο eurogroup

Επιφυλακτικές κινήσεις χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ελληνικού χρέους. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση πριν την λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης eurogroup, για το ελληνικό ζήτημα, έκλεισε με πτώση 0,02% στις 377 μονάδες. Ο δείκτης ενισχύθηκε 1% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,24% στις 6.857 μονάδες, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,37% στις 10.923 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,15% χαμηλότερα στις 4.752 μονάδες. 

Το ευρώ εμφανίζει εκατέρωθεν διακυμάνσεις και αυτή την ώρα παραμένει κάτω από το $1,14. 

Στις υπόλοιπες αγορές, στα διεθνή χρηματιστήρια επικράτησαν ελαφρώς ανοδικές τάσεις και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έκλεισε με μικρή άνοδο κοντά σε υψηλο 5 μηνών. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street παρέμεινε κλειστό λόγω της αργίας για την Ημέρα του Προέδρου. 

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2007, καθώς ανακοινώθηκαν ευνοϊκά στατιστικά για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας.

Ο χρυσός εμφάνισε σταθεροποιητικές διαθέσεις, με το συμβόλαιο να παραμένει στα 1.231 δολ. ανά ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v