Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση ευρωαγορών λόγω ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αύξησε τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση του βρετανικού δείκτη τιμών καταναλωτή κι έκλεισε με άνοδο 1,51% στις 344,65 μονάδες.

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση ευρωαγορών λόγω ΕΚΤ

Δεύτερη συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη ενέπνευσαν στις ευρωαγορές οι ελπίδες ότι η ΕΚΤ θα κλιμακώσει τα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας για να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό.

Η διολίσθηση του βρετανικού πληθωρισμού στα χαμηλότερα επίπεδα 15 ετών επέτεινε τις προσδοκίες για πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αύξησε τα κέρδη του μετά την ανακοίνωση του βρετανικού δείκτη τιμών κι έκλεισε με άνοδο 1,51% στις 344,65 μονάδες.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,62% στις 6.542 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 1,63% στις 9.941 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι έκλεισε 1,46% υψηλότερα στις 4.290 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύθηκε επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο έκλεισε σχεδόν 2% υψηλότερα και ο ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη 1,75% υψηλότερα.

Οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου απεκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 19 επιμέρους δεικτών του Stoxx 600.

Οι ενεργειακές μετοχές είχαν για μια ακόμη συνεδρίαση την χειρότερη εμφάνιση, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου διολίσθησε κάτω και από τα $45 ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v