Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η Ευρώπη με το βλέμμα στην οικονομία

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Κάτω από τα $1,36 το ευρώ. Αιφνιδιαστική υποχώρηση των δεικτών ΡΜΙ στην ευρωζώνη. Στο στόχαστρο η ΒΝΡ καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ.

Πτωτικά η Ευρώπη με το βλέμμα στην οικονομία

Τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας είναι η βασική αιτία για το αρνητικό πρόσημο στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,73% στις 9914 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,69% στις 4509 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,41% στις 6.794 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,34% στις 11.117 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κατά 0,42% στις 7069 μονάδες. 

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ του ιδιωτικού τομέα ευρωζώνης αποτέλεσε αρνητική έκπληξη για τις αγορές καθώς διαμοφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνει τουλάχιστον αμετάβλητος. Ο μεγάλος ασθενής αποδεικνύεται η Γαλλία, όπου ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ βυθίστηκε περισσότερο σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων. Και τα στοιχεία για τη Γερμανία όμως, αποδεικνύονται χαμηλότερα των προσδοκιών. 

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε υποχώρηση του ευρώ, κάτω από τα 1,36 δολ.. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα  υποχώρησε στα 1,3592 δολ. μετά την ανακοίνωση των δεικτών.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, ξεχωρίζει η μετοχή της Alstom με κέρδη 1,1% καθώς όλα δείχνουν πως προχωρά το deal με την General Electric. Στον αντίποδα, πτώση 0,8% καταγράφει η μετοχή της ΒΝΡ Paribas καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως σφίγγει ο κλοιός για επιβολή προστίμου έως και 9 δισ. δολ. προς τη γαλλική τράπεζα από τις αμερικανικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v