Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αφού διατήρησε τα εξαιρετικά χαμηλά τα επιτόκια, δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της για τη νομισματική πολιτική του Απριλίου το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο οι αγορές υποχωρούν στη σκιά του φόβου ύφεσης παγκοσμίως.

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Οι ασιατικές μετοχές έκλεισαν πτωτικά την Τετάρτη, καθώς οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να επιβαρύνουν την αγορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 3% στο εμπόριο της Ασίας. Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 3,27% στα 110,90 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού μειώθηκαν επίσης κατά 3,57% στα 105,61 δολάρια το βαρέλι.

Αργότερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 5% νωρίς το πρωί στην Ευρώπη, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να διολισθαίνουν 5% στα 108,90 δολάρια το βαρέλι.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αφού διατήρησε τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια της την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της για τη νομισματική πολιτική του Απριλίου το πρωί της Τετάρτης.

Το Reuters ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να ζητήσει προσωρινή αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου 18,4 λεπτών το γαλόνι στη βενζίνη, σε μια προσπάθεια να μειώσει το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

Μεταξύ των χρηματιστηριακών δεικτών, η Νότια Κορέα σημείωσε απώλειες, με τον Kospi να υποχωρεί 1,73% και τον Kosdaq να χάνει 2,58%. Ο SK Hynix σημείωσε πτώση 2,52% και η Naver σημείωσε πτώση 3,97%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησαν. Ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,33% και το Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,44%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,24% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,5%. Η Alibaba διολίσθησε 2,27%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε 0,15%, ενώ ο Topix ήταν οριακά υψηλότερος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v