Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Ανακούφιση για τα αμερικανικά ταμεία

Οι οριακές πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο και πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην αγορά ομολόγων. Επανέρχονται από τον Τραμπ οι απειλές για νέους δασμούς κατά της Κίνας.

Nuntius: Ανακούφιση για τα αμερικανικά ταμεία

Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερες, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, αλλά η πτώση των αποδόσεων της αμερικανικής οικονομίας βοήθησε να βελτιωθεί κάπως το συναίσθημα.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,1% τη νύχτα, που οφείλεται στην πτώση 3,4% και 1,5%, αντίστοιχα, στους δείκτες ευαισθησίας στους εμπορικούς και βιομηχανικούς δείκτες. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω της πτώσης των εξαγωγών αργού του Ιράν και ενός μερικού κλεισίματος του Κόλπου του Μεξικού λόγω του τυφώνα Μιχαήλ. Η άποψή μας παραμένει ότι η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα τρίμηνα δικαιολογεί μια στάση υπέρ του μετοχικού κεφαλαίου.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ έκλεισε χαμηλότερα στο 3,21% μετά το πρόσφατο sell off. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Federal Reserve Bank of Dallas, Robert Kaplan, το πρόσφατο άλμα στις αμερικανικές αποδόσεις υποδηλώνει ότι οι «συγκρουόμενοι παράγοντες» (που περιλαμβάνουν το εμπόριο και την πτώση των δημοσιονομικών κινήτρων) τροφοδότησαν την αβεβαιότητα των επενδυτών σχετικά με τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. Αναμένουμε τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την απειλή του να επιβάλει δασμούς σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές, ύψους 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν η Κίνα αντιταχθεί στα υπάρχοντα εμπορικά μέτρα. Αναφερόμενος στον αυξανόμενο εμπορικό πόλεμο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε χθες τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για τα έτη 2018 και 2019.

Το Reuters αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι τραπεζικοί επόπτες έχουν αυξήσει την παρακολούθηση των επιπέδων ρευστότητας των ιταλικών τραπεζών, αλλά δεν βλέπουν αιτία συναγερμού.

 

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v