Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΑΛ: Επιστροφή αποθεματικών

Η «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» (εφεξής η Εταιρία) ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι με απόφαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, της 27ης Μαΐου 2014 εγκρίθηκε η καταβολή χρηματικής διανομής και ειδικότερα αποφασίσθηκε η καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 9.928.065 Ευρώ και δη ποσού 0,08 Ευρώ ανά μετοχή της Εταιρίας, το οποίο προέρχεται από την αυτοτελή φορολόγηση, με την οποία έχει εξαντληθεί κάθε φορολογική υποχρέωση της Εταιρίας και των μετόχων και συνακόλουθη διανομή αφορολόγητων αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί με βάση το ν. 2238/1994, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014. Διευκρινίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα «record date» και συνακόλουθα δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω της χρηματικής διανομής) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι της ως άνω χρηματικής διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Εταιρίας κατά την record date, ήτοι την Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014.

Η καταβολή της χρηματικής διανομής θα ξεκινήσει τη Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «ALPHA BANK ΑΕ», ως ακολούθως:

1. Στους χειριστές στο Σ.Α.Τ. των δικαιούχων Μετόχων (θεματοφύλακες – Χρηματιστηριακές Εταιρίες) εφόσον έχουν δηλώσει στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών ότι έχουν το δικαίωμα είσπραξης για λογαριασμό των πελατών τους και με τον τρόπο πληρωμής που αυτοί έχουν επιλέξει.

2. Στους ίδιους τους Μετόχους για το τμήμα του χαρτοφυλακίου τους που τηρείται υπό τον χειρισμό του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών ή όταν αυτοί δεν έχουν παράσχει ή ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση σε χειριστή για την είσπραξη του ποσού.

Η πληρωμή των Μετόχων θα πραγματοποιείται με την προσέλευση τους στο δίκτυο Καταστημάτων της Τραπέζης «ALPHA BANK ΑΕ» με την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και την προσκόμιση της εκτύπωσης των στοιχείων Σ.Α.Τ ή σε νόμιμα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα με την προσκόμιση θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου Μετόχου, εξουσιοδοτήσεως. Η χρονική διάρκεια καταβολής ορίζεται σε ένα έτος από της ενάρξεως των πληρωμών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας στο τηλ. 2262053354.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v