Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΡΕΛΙΑ: Γνωστοποίηση αποκοπής μερίσματος

Σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, της 25ης Μαίου 2011, το μέρισμα της χρήσεως 2010, καθορίσθηκε στο ποσό των EUR 6,3291 ανά μετοχή. Επί του μερίσματος της χρήσης 2010 θα παρακρατηθεί, κατ?εφαρμογήν των διατάξεων του ν 3943/2011 φόρος μερισμάτων ποσοστού 21%. Το καταβλητέο, μετά την παρακράτηση του φόρου, ποσό μερίσματος ανά μετοχή θα διαμορφωθεί σε EUR5,00.

Από την 30ην Μαίου 2011 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσεως 2010.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2010 είναι οι κ.κ. Μέτοχοι, κάτοχοι μετοχών της εταιρείας μας, που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ την 1ην Ιουνίου 2011 (RecordDate*).
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 7ην Ιουνίου 2011 μέχρι την 6ην Ιουνίου 2012.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. ως ακολούθως:

1) Mέσω των εξουσιοδοτημένων χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σ.Α.Τ. (Χρηματιστηριακές Εταιρείες και Τράπεζες) από την Δ/νση Υποστηρίξεως Δραστηριοτήτων Corporate & Investment Banking- Τμήμα Υποστηρίξεως Αυξήσεων της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. (Σταδίου 40- Αθήνα) .
2) Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της Μερίδας τους.

3)Μετά την πάροδο της 6ης Ιουνίου 2012 η καταβολή θα πραγματοποιείται μόνο στα γραφεία της εταιρείας μας, στη Λεωφόρο Αθηνών 120, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η είσπραξη του μερίσματος πραγματοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις με την προσκόμιση της βεβαίωσης δικαιούχου μερίσματος, ενώ για τις περιπτώσεις 2 και 3 απαιτείται και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του δικαιούχου έως την 6η Ιουνίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας στο τηλ.2721069213.
* Σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 1.1.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date". Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v