Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Πληρωμή μερίσματος 2009

Η Μηχανική Α.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 23η Ιουνίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (οδός Μ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου), απεφάσισε την διανομή μερίσματος € 0,0219 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο. Εκ του ποσού αυτού μετά την υποχρέωση παρακράτησης φόρου μερισμάτων 10% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου κατ' εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 18 §1 ν.3697/2008 θα αποδοθεί στους μετόχους το υπόλοιπο του μερίσματος, που αντιστοιχεί σε € 0,0197 καθαρό ανά μετοχή.

Ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος ορίσθηκε η Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 και συνεπώς δικαιούχοι του μερίσματος της χρήσεως 2009 θα είναι οι εγγεγραμμένοι ως μέτοχοι της Εταιρείας στο Σ.Α.Τ. κατά την εν λόγω ημερομηνία.

Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος ορίσθηκε η Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010 και συνεπώς από την εν λόγω ημερομηνία η διαπραγμάτευση της μετοχής της Εταιρείας θα γίνεται χωρίς το δικαίωμα λήψεως μερίσματος για την χρήση 2009. Ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους ορίσθηκε η Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010.

Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει σύμφωνα με την §5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το άρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.
Πληρώτρια Τράπεζα έχει ορισθεί η Alpha Bank, η οποία θα καταβάλει το μέρισμα ως ακολούθως:

α. Στους χειριστές των δικαιούχων μετόχων (θεματοφύλακες / χρηματιστηριακές εταιρείες εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης).

β. Στους ίδιους τους μετόχους, μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης Alpha Bank για όσους εκ των κ.κ. μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας των μετόχων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών.

γ. Για όσους εκ των κ.κ. μετόχων δεν καταστεί δυνατή, για οποιονδήποτε λόγο, η πίστωση του μερίσματος μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξή του μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v