Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Αποκοπή μερίσματος

Σύμφωνα με το Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών (4.1.3.4), το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 04ης Ιουνίου 2010, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,01 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου μερισμάτων ποσοστού 10% , το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,009 ευρώ ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Tρίτη 15/06/2010. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 01.01.02009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα record date που αντικαθιστά τον κανόνα trade date. Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων της Εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010. Η καταβολή του μερίσματος που θα πραγματοποιηθεί μέσω της ?EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ? Τράπεζας (πληρώτρια τράπεζα), θα ξεκινήσει στις 23/6/2010 και θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέντε ετών, δηλ. μέχρι τις 31/12/2015.

Οι τρόποι με τους οποίους θα γίνει η καταβολή του μερίσματος είναι οι παρακάτω:
1. Μέσω των Xειριστών στο Σύστημα Αυλων Τίτλων, στους μετόχους εκείνους οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη των μερισμάτων στους χειριστές τους.

2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EFG Eurobank ERGASIAS AE για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στο Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους.

3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias AE.

H είσπραξη του μερίσματος για τις παραπάνω 2 και 3 περιπτώσεις είναι δυνατή μέχρι 31.12.2015 (ήτοι μέχρι την παραγραφή του) και πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή-Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Μετόχων της εταιρίας (κο Μαρονικολάκη τηλ. 25210-82348, φαξ. 25210-82320).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v