Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αποκοπή μερίσματος

Η εταιρεία "ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ" ανακοινώνει, ότι με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 25ης Μαίου 2010, το εγκριθέν μέρισμα από τα κέρδη χρήσης 2009 ανέρχεται σε 0,054 Ευρώ ανά μετοχή.
Το μέρισμα μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 10% βάση της παρ. 7 του άρθρου 18 του Ν. 3697/2008 ανά μετοχή ανέρχεται τελικά σε 0,0486 € .

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσης 2009 ορίσθηκε η η Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 1.1.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date". Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος ’ϋλων Τίτλων της εταιρίας κατά την record date, ήτοι την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010.
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα EFG Eurobank ERGASIAS AE ως ακολούθως:

1.Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στο άρθρο 4.1.3.4. του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού λειτουργίας του Σ.Α.Τ της Ε.Χ.Α.Ε.

2.Μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias AE για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ.
3.Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί δυνατή, για διάφορους λόγους, η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias A.E.

Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2 και 3 θα πραγματοποιείται με την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του μετόχου, ενώ η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Οι εξοφλητικές αποδείξεις για τον μέτοχο θα παραδοθούν από τους Χειριστές. Στην περίπτωση είσπραξης του μερίσματος κατά τις παραπάνω περιπτώσεις 2 και 3, οι εξοφλητικές αποδείξεις για τον μέτοχο θα παραδοθούν από την EFG Eurobank Ergasias. Οι βεβαιώσεις καταβολής του μερίσματος για την εφορία εκδίδονται και αποστέλλονται στους μετόχους από την εταιρεία
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι μέτοχοι να επικοινωνούν με τη διεύθυνση εξυπηρέτησης μετόχων της εταιρίας τηλ 2310 804077.

Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός πενταετίας παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v