Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Αποκοπή μερίσματος

Η Εταιρεία Μέτκα ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, που έλαβε χώρα την 11.05.2010, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009 ανερχόμενου σε 0,20 € ανά μετοχή, από το οποίο βάσει του ν. 3697/2008 (ΦΕΚ Α194), παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 10% και συνεπώς το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε €0,18.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Πέμπτη 13 Μαΐου 2010. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 01.01.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date". Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010. Συνεπώς δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος ’ϋλων Τίτλων της Εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Δευτέρα 17 Μαΐου 2010.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την Τράπεζα Πειραιώς ως κάτωθι:
1. Με κατάθεση στους λογαριασμούς των μετόχων εκείνων, οι οποίοι έχουν ορίσει και σχετικώς εξουσιοδοτήσει την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. για την είσπραξη του μερίσματος,
2. Από τον χειριστή του λογαριασμού αξιών στο Σύστημα ’ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) - όταν ο χειριστής αυτός δεν είναι η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. - στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους,

3. Από οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς A.E. στους μετόχους που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από τους χειριστές τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον ειδικό λογαριασμό στα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.). Για την είσπραξη του μερίσματος από τα καταστήματα θα είναι αναγκαία η προσκόμιση του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας και η αναφορά του Αριθμού Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ. τον οποίο διαθέτουν οι δικαιούχοι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας, Υπεύθυνος κος Σ. Χατζάκος, Μαρίνου Αντύπα 11, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210 2709 200 και φαξ 210 2759 528. Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v