Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ: Καταβολή μερίσματος χρήσεως 2009

Η εταιρία "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 20ης Απριλίου 2010, και κατ' εφαρμογή του άρθρου 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοινώνει τα παρακάτω:

- Το μέρισμα για τη χρήση 2009 ανέρχεται σε 1,00 Ευρώ ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό παρακρατείται βάσει του ν. 3697/2008 (ΦΕΚ Α 194/2008) ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 10% και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,90 Ευρώ.

- Ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010. Διευκρινίζεται ότι με βάση το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 01.01.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date". Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος ’υλων Τίτλων (Record Date) την Τρίτη, 27 Απριλίου 2010.

- Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στις 03 Μαΐου 2010 από την πληρώτρια Τράπεζα - Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. με τους παρακάτω τρόπους:
1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής όπως ορίζεται από τα άρθρα 4.1.3.4 του Καν. του Χ.Α. και 39 του Καν. του Κ.Α.Α.

2. Μέσω πίστωσης λογαριασμού στην τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει την τράπεζα για την είσπραξη του μερίσματος.

3. Μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. για όσους εκ των μετόχων δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση στους χειριστές Σ.Α.Τ. ή για όσους δεν έχει καταστεί δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους. Στην περίπτωση αυτή, η πληρωμή του μερίσματος θα γίνεται απευθείας στο μέτοχο με την προσκόμιση του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας, του Α.Φ.Μ. και αντίγραφο με τα στοιχεία του μετόχου στο Σύστημα ’υλων Τίτλων. Η πληρωμή του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.

Η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος της χρήσης 2009 μέσω της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. θα είναι δυνατή για πέντε έτη (έως και 31/12/2015).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v