Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Γνωστοποίηση πληρωμής μερίσματος

Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 24η Ιουνίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (οδός Μ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου), απεφάσισε την διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο) μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου εισοδήματος που βαρύνει το νομικό πρόσωπο της Εταιρείας.

Το μέρισμα αυτό προσαυξάνεται με το μέρισμα που αναλογεί στις ίδιες μετοχές, που η Εταιρεία κατέχει (584.567 κοινές μετοχές), ήτοι κατά ευρώ 0,00057 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο. Συνεπώς, το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν οι μέτοχοι θα ανέρχεται σε ευρώ 0,09057 ανά μετοχή.

Το εν λόγω ποσό μερίσματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 18 του ν. 3697/2008, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% (ευρώ 0,009057 ανά μετοχή) και επομένως οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό ευρώ 0,081513 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.3.4. και 5.2. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με βάση τον κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων, είναι οι επενδυτές οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά την Τρίτη 30η Ιουνίου 2009 (αποκοπή Παρασκευή 26η Ιουνίου 2009, πριν από την έναρξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3η Ιουλίου 2009 από την πληρώτρια Τράπεζα EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), σύμφωνα με τα άρθρα 5.5. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.

2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας των μετόχων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών.

3. Για όσους εκ των μετόχων δεν έχει καταστεί δυνατή, για οποιονδήποτε λόγο, η πίστωση του μερίσματος μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξή του μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2 και 3 θα πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κωδικού Αριθμού Μερίδας Επενδυτή (Κ.Α.Μ.Ε.) του Σ.Α.Τ. και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του μετόχου, με γνωστοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Η είσπραξη μερίσματος από τρίτο πρόσωπο θα είναι δυνατή εφόσον προσκομίζεται επιπλέον και αντίστοιχη εξουσιοδότηση, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εντολέως δικαιούχου από αρμόδια αρχή. Μετά την πάροδο πενταετίας το μέρισμα παραγράφεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v