Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

COCA-COLA: Πληρωμή μερίσματος χρήσης 2008

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία) ανακοινώνει στους κ.κ. Μετόχους ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 18ης Ιουνίου 2009, το μέρισμα για τη χρήση 2008 ανέρχεται σε 0,28 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με το νόμο, το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 605.700 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία προσαυξάνει το μέρισμα των λοιπών μετόχων και συνεπώς το συνολικό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,280465 ευρώ. Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10%.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Εταιρεία, ημέρα αποκοπής μερίσματος είναι η Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 και ημέρα προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος η Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009.
Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., από την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 έως και την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω των χειριστών (Τράπεζες, Χρηματιστηριακές Εταιρείες) στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), σύμφωνα με το άρθρο 5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το άρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.

2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. για όσους εκ των κ.κ. Μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της Μερίδας τους.

3. Οι κ.κ. Μέτοχοι, για τους οποίους τυχόν δεν καταστεί δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα από την 6η Ιουλίου 2009 μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ A.E.

Η είσπραξη του μερίσματος στις περιπτώσεις 2 και 3 γίνεται με τη κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή-Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Η είσπραξη μερίσματος μπορεί να γίνει από νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του μετόχου, με την προσκόμιση εξουσιοδότησης με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από αρμόδια αρχή.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Χειριστές να απευθύνονται στην Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., στην Υποδιεύθυνση Θεματοφυλακής Ιδιωτών Επενδυτών & Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, Καραγεώργη Σερβίας 6, 3oς όροφος, στην Πλατεία Συντάγματος, στους κ.κ. Ιωάννη Ξύδη και Ηλία Δημητρίου στα τηλ: 210 334 0611 και 210 334 0613.

Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 και ως την παραγραφή του σχετικού δικαιώματος (31 Δεκεμβρίου 2014), η καταβολή του μερίσματος θα γίνεται μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας (Φραγκοκκλησιάς 9, Μαρούσι).

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας μας στα τηλ. 210 6183 208, 210 6183 106.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Διαθέτει ευρεία γεωγραφική κάλυψη με δραστηριότητες σε 28 χώρες, εξυπηρετώντας ένα συνολικό πληθυσμό 560 εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Η σειρά των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον περιλαμβάνει έτοιμα προς πόση μη αλκοολούχα ποτά, ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμούς, νερά, αναψυκτικά για αθλητές (sport drinks), αναψυκτικά υψηλής ενέργειας (energy drinks), τσάι και καφέ. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προωθεί με συνέπεια τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στοχεύοντας στη δημιουργία αξίας για την επιχείρηση αλλά και για την κοινωνία. Η δέσμευση αυτή προβλέπει την προσφορά προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, τη δημιουργία ενός ανοικτού εργασιακού περιβάλλοντος, την επιδίωξη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων κατά τρόπο που προστατεύει και διατηρεί το περιβάλλον και συμβάλλει στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών.

Οι μετοχές της Coca-Cola Τρία Έψιλον διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της Αθήνας (ΧΑ:EEEK) και του Λονδίνου (LSE:CCB). Οι αμερικανικοί αποθετήριοι τίτλοι (ADRs) διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE:CCH) και οι CHESS αποθετήριοι τίτλοι (CDIs) διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας (ASX:CHB). Η Coca-Cola Τρία Έψιλον συμπεριλαμβάνεται στους Δείκτες Dow Jones Sustainability Indexes και στον Δείκτη FTSE4Good. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.coca-colahellenic.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v