Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ: Αποκοπή δικαιώματος μερίσματος

Η ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, της 17.6.2009, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος, για τη χρήση 2008, συνολικού ύψους 1.069.207,48 ευρώ ήτοι 0,04 ανά μετοχή.
Επισημαίνεται ότι, με βάση τον Ν.3697/2008 και την εκδοθείσα ΠΟΛ 1180/31.12.2008 Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, στα διανεμόμενα κέρδη που εγκρίνονται από γενικές συνελεύσεις από την 1.1.2009 και μετά, επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 10% επί του συνολικού μερίσματος.

Επισημαίνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την ως άνω ΠΟΛ, οι μέτοχοι που εξαιρούνται από την παρακράτηση φόρου επί των μερισμάτων, πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά τα οποία προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις της ως άνω ΠΟΛ, το αργότερο έως την 30.6.2009, προκειμένου η Εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή στους δικαιούχους μετόχους, του παρακρατηθέντος ποσού.

Η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, ως ημέρα αποκοπής μερίσματος όρισε την 25.6.2009, ημερομηνία από την οποία (και από την αρχή της σχετικής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών) οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται, χωρίς το δικαίωμα απολαβής του προς διανομή μερίσματος.

Επίσης, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος ορίσθηκε η 29.6.2009 (με τη διευκρίνιση ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δικαιούχοι του προς διανομή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. κατά την ως άνω ημέρα - "Record Date") και ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής τούτου ορίσθηκε η 3.7.2009.

Η πληρωμή του προς διανομή μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της EFG Eurobank Ergasias (πληρώτρια Τράπεζα) με τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ. σύμφωνα με τα άρθρα 5.5 του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού της Εταιρείας "Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.".
2. Μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, για όσους εκ των μετόχων τηρούν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας Σ.Α.Τ. ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ.
3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα, είτε οι μέτοχοι οι ίδιοι είτε οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους στην Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή τη σχετική εξουσιοδότηση του δικαιούχου, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχτούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v