Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αποκοπή δικαιώματος μερίσματος

Ανακοινώνεται στους κ.κ. Μετόχους της Εταιρίας ότι σύμφωνα με την από 27/6/2008 Απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, το καθαρό μέρισμα της χρήσεως 2007 είναι 1,00 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 30ης Ιουνίου 2008. Από 1/7/2008 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος.
Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 9η Ιουλίου 2008.
Πληρώτρια τράπεζα, σύμφωνα με το άρθρο 329 του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το άρθρο 39 του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (ήδη ''Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.)'', όπως ισχύει, έχει ορισθεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.

Οι κ.κ. μέτοχοι θα εισπράττουν το μέρισμα ως ακολούθως:

1) Μέσω των χειριστών τους (θεματοφύλακες, χρηματιστηριακές εταιρίες) εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

2) Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., με την προσκόμιση των στοιχείων της μερίδας τους στο Σ.Α.Τ. και του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας, στις περιπτώσεις που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από τον Χειριστή τους ή που οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (ήδη ''Ελληνικά Χρηματιστήρια'') ή τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων μετόχων.

Η είσπραξη του μερίσματος από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή εφόσον προσκομισθεί στην πληρώτρια τράπεζα θεωρημένη εξουσιοδότηση του δικαιούχου από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια Αρχή για το γνήσιο της υπογραφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v