Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Καταβολή μερίσματος χρήσεως 2007

Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 25η Ιουνίου 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (οδός Μ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου), απεφάσισε την διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο) μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου εισοδήματος (καθαρό μέρισμα). Δικαιούχοι του μερίσματος είναι τα πρόσωπα, τα οποία θα είναι μέτοχοι κατά την λήξη (κλείσιμο) της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Πέμπτης 26ης Ιουνίου 2008. Από την επομένη συνεδρίαση της Παρασκευής, 27ης Ιουνίου του 2008, η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα γίνεται χωρίς στο δικαίωμα συμμετοχής στην απόληψη του μερίσματος. Ως ημερομηνία ενάρξεως καταβολής του μερίσματος ορίστηκε η 7η Ιουλίου 2008. Το μέρισμα θα καταβληθεί σύμφωνα με την διαδικασία, που ορίζουν τα άρθρα 329 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και 39 του Κανονισμού της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΕ).

Το μέρισμα θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές, που κατέχει η Εταιρεία, ήτοι κατά 0,001 ευρώ ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο και συνεπώς το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν οι μέτοχοι θα ανέρχεται σε 0,161 ευρώ ανά μετοχή.

Πληρώτρια Τράπεζα έχει ορισθεί η EFG EUROBANK ERGASIAS η οποία θα καταβάλει το μέρισμα ως ακολούθως:

Α) Μέσω των χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα ΄Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) (Θεματοφύλακες, Χρηματιστηριακές Εταιρείες), εφόσον έχουν δηλώσει ότι έχουν το δικαίωμα εισπράξεως.

Β) Απευθείας στους ίδιους τους μετόχους, μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τραπέζης EFG EUROBANK ERGASIAS, με την προσκόμιση α) της εκτυπώσεως των στοιχείων της μερίδας του Συστήματος ΄Αυλων Τίτλων, όταν οι μέτοχοι τηρούν το χαρτοφυλάκιο των μετοχών τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΕ) ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει την εξουσιοδότηση σε χειριστή για την είσπραξη του μερίσματος και β) του δελτίου της αστυνομικής των ταυτότητας, με γνωστοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Η είσπραξη του μερίσματος από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή, εφόσον προσκομισθεί, εκτός από τα ανωτέρω, εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος δικαιούχου από αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή.

Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί δυνατή η καταβολή του μερίσματος μέσω των χειριστών τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην περίπτωση (Α), η είσπραξη του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από τους ιδίους μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Πληρώτριας Τραπέζης από 7ης Ιουλίου 2008, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην περίπτωση (Β).

Μετά την πάροδο πενταετίας το μέρισμα παραγράφεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Για κάθε πληροφορία οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας (Μεγ.Αλεξάνδρου 91 και 25ης Μαρτίου, 151 24 Αμαρούσιο Αττικής, τηλ. 210 80 97 100, fax 210 61 43 359).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v