Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Αύξηση μερίσματος

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε., που συνήλθε την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008, παρουσιάσθηκε η πορεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και των θυγατρικών της εταιριών και αποφασίσθηκε η καταβολή μερίσματος 0,125 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007 αυξημένο κατά 56% σε σχέση με αυτό της προηγουμένης χρήσης.

Κατά το 2007 οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η ΒΙΟΧΑΛΚΟ επηρεάστηκαν καταλυτικά από τις διακυμάνσεις στις τιμές πρώτων υλών, από τη δυσμενή για τις εξαγωγές ισοτιμία ΕΥΡΩ - Δολαρίου, από τις διαρκείς αυξητικές πιέσεις στο κόστος παραγωγής και μεταφοράς, καθώς επίσης και από την επιβράδυνση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις αγορές των ΗΠΑ. Θετικό στοιχείο αποτέλεσαν οι δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης των σχετικών αγορών της Κίνας, της Ινδίας, αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην οποία η είσοδος νέων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου ανάπτυξης της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο στρατηγικός προσανατολισμός των εταιριών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ επικεντρώθηκε στην υλοποίηση δυναμικών επενδυτικών προγραμμάτων, επενδύοντας το 2007 ευρώ 215 εκατ., με στόχο την ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε επίπεδο παραγωγής και την περαιτέρω ανάπτυξη σε νέες γεωγραφικές αγορές. Η διαρκώς αυξανόμενη παρουσία του ομίλου στις διεθνείς αγορές πιστοποιείται από το γεγονός ότι το 72,4% του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται στο εξωτερικό, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν σε περίπου 10% του συνόλου των εξαγωγών της Ελλάδας.

Επιπροσθέτως συνεχίζεται και η υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των εταιριών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στο πλαίσιο του οποίου ενοικιάζεται ήδη ένα κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη και ένα εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Κηφισού στην Αθήνα, ενώ στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και το κτίριο γραφείων που κατασκευάζεται στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ συνεχίζει και στο 2008 την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού με συνέπεια, σταθερότητα και με σεβασμό στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται. Οι κύριοι κατευθυντήριοι άξονες των ενεργειών περιλαμβάνουν τη σωστή διαχείριση αποθεμάτων, την περαιτέρω μείωση του κόστους, την υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων, τον εμπλουτισμό του προϊοντικού μείγματος και την εμπορική εδραίωση στις νέες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v