Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΡΑΚ: Αποκοπή μερίσματος - ορθή επανάληψη

Η Εταιρεία ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, της 11ης Ιουνίου 2008, αποφάσισε την καταβολή μερίσματος για την χρήση 2007, ποσού 2.878.200,00 ευρώ δηλαδή 0,203 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία, έχει προσαυξήσει αναλογικά το μέρισμα των υπολοίπων μετόχων.

Δικαιούχοι του ανωτέρω μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 12ης Ιουνίου 2008. Ημέρα αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 13η Ιουνίου 2008. Συνεπώς από την ημέρα αυτή οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 20η Ιουνίου 2008 ημέρα Παρασκευή και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Τρίτη από την πληρώτρια Τράπεζα EFG EUROBANK ERGASIAS ως ακολούθως:

1.Μέσω των χειριστών Σ.Α.Τ. σύμφωνα με τα άρθρα 329 του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού του Κ.Α.Α.

2.Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της Μερίδας τους.

3.Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS για όσους εκ των μετόχων δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση στους χειριστές Σ.Α.Τ. (τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος με σχετική επιστολή τους στο Κ.Α.Α) ή για όσες μετοχές τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών.

4.Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί δυνατή, για διάφορους λόγους, η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS.

Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2,3 και 4 θα γίνεται απ' ευθείας στο μέτοχο, με την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και τη Δ.Ο.Υ. του δικαιούχου. Θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος από τρίτο πρόσωπο, εφ όσον προσκομίζεται εκτός των ανωτέρω και εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη αρχή.
 
Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v