Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕΜ: Διανομή του μερίσματος

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της *ΕΤΕΜ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Ανώνυμος Εταιρεία*, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008 στο ξενοδοχείο PRESIDENT, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος ύψους ευρώ 0,025 ανά μετοχή.

Η Διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1/1/2007-31/12/2007, καθώς και την εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος της ΕΤΕΜ και των θυγατρικών της, που έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ανταγωνισμού στους κλάδους διέλασης αλουμινίου και παραγωγής σύνθετων πάνελ και την αξιοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

Το 2007 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την τεχνική αρτιότητα και την υψηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του ΟΜΙΛΟΥ.

Συγκεκριμένα στο χυτήριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε πρωτοποριακή πράσινη επένδυση με την εγκατάσταση γραμμής απολακοποίησης, που είναι η πρώτη του είδους στην Ελλάδα, με την οποία επιτυγχάνεται η μηδενική εκπομπή ρύπων και υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον. Επίσης, εγκαταστάθηκε νέα γραμμή ομογενοποίησης μπιγιετών. Τέλος, στη θυγατρική STEELMET S.A., Βουλγαρίας, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο κέντρο διανομής προϊόντων ικανό να ικανοποιήσει την αύξηση των εργασιών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Στρατηγικές επιλογές της Διοίκησης των εταιριών της ΕΤΕΜ αποτελούν η έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, η ισχυροποίηση της παρουσίας της εκτός Ελλάδος μέσω επενδύσεων στη Λιβύη και στα Βαλκάνια και η ενδυνάμωση της θέσης της στην Ελληνική Αγορά επενδύοντας στη διαφήμιση και στην ισχυροποίηση του δικτύου πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v