Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PROTON ΒΑΝΚ: Αποκοπή δικαιώματος μερίσματος

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. (εφεξής η "Τράπεζα"), που πραγματοποιήθηκε στις 23/05/2008, ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2007 και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την καταβολή καθαρού μερίσματος Ευρώ 0,20 ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2007 είναι οι Μέτοχοι της Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Δευτέρας 26 Μαΐου 2008, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών (Ε.Χ.Α.Ε.).

Κατά συνέπεια, από την Τρίτη 27 Μαΐου 2008, ημέρα αποκοπής, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος χρήσης 2007.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008 από την πληρώτρια Τράπεζα, PROTON Τράπεζα Α.Ε.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που Χειριστής των μετοχών είναι η PROTON Τράπεζα A.E., το ποσό του μερίσματος που αναλογεί στις μετοχές που βρίσκονται υπό το χειρισμό της, θα πιστωθεί αυτόματα στον επενδυτικό λογαριασμό που συνδέεται με τον αντίστοιχο λογαριασμό φύλαξης.

Σε περίπτωση που ο Χειριστής στο Σύστημα 'Αϋλων Τίτλων είναι άλλη Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή Εταιρεία, αυτή θα εισπράξει για λογαριασμό του μετόχου το ανάλογο ποσό μερίσματος.

Εάν ο μέτοχος έχει ζητήσει εξαίρεση (τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος) από τον Χειριστή του ή την Ε.Χ.Α.Ε., το μέρισμα που δικαιούται θα το εισπράξει ο ίδιος μέσω του δικτύου των καταστημάτων της PROTON Τράπεζα Α.Ε., προσκομίζοντας το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας. Σε περίπτωση που προσέλθει πληρεξούσιος, απαραίτητη είναι η προσκόμιση εξουσιοδοτικής επιστολής με θεωρημένη νόμιμα την υπογραφή του Μετόχου - Εντολέα ή πληρεξουσίου εγγράφου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Μετοχολογίου (κα Αικατερίνη Ρήγα, τηλ. 210 6970086).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v