Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΟΛ: Αποκοπή μερίσματος χρήσεως 2007

H Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. κατ' εφαρμογή του άρθρου 279 παρ. 1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοινώνει ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 22ης Μαΐου 2008 αναφορικά με τη διανομή μερίσματος χρήσεως 2007 αποφάσισε τα ακόλουθα:

Το συνολικό καθαρό μέρισμα προς διανομή της χρήσεως 2007 θα ανέλθει σε 4.150.000 ευρώ που αναλογεί σε καθαρό μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2007 θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας - σύμφωνα με τα στοιχεία του μετοχολογίου της Εταιρίας και τα αρχεία της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. - κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Τρίτης 27 Μαΐου 2008 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων).

Από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008 (ημέρα αποκοπής του μερίσματος) οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

Ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους ορίσθηκε η Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008.

Πληρώτρια τράπεζα έχει ορισθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. η οποία θα καταβάλει το μέρισμα ως ακολούθως:

1.Μέσω των χειριστών Σ.Α.Τ. (τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών) και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στα άρθρα 329 του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.

2. Μέσω του δικτύου καταστημάτων της για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ.

3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί δυνατή, για διάφορους λόγους, η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας.

Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2 και 3 θα πραγματοποιείται με την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του Μετόχου και των στοιχείων Σ.Α.Τ. του πελάτη ενώ η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης.
Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας (ήτοι μέχρι 31.12.2013) παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v