Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αποκοπή - καταβολή μερίσματος

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι με αποφάσεις της Γ.Σ. των Μετόχων της κατά τις συνεδριάσεις στις 17.4.2008 και 15.5.2008 εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για τη διαχειριστική χρήση έτους 2007 η καταβολή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και η παροχή 4 νέων μετοχών για κάθε 100 μετοχές άνευ πληρωμής αντί προσθέτου μερίσματος εξ 1 ευρώ.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι Μέτοχοι της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 15.5.2008.

Από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος, θα είναι η Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 μέσω της ίδιας της Τράπεζας.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που Χειριστής των μετοχών είναι η Εθνική Τράπεζα, το ποσό του μερίσματος που αναλογεί στις μετοχές που βρίσκονται υπό το χειρισμό της, θα πιστωθεί αυτόματα στον καταθετικό λογαριασμό που συνδέεται με τον αντίστοιχο λογαριασμό φύλαξης.
Σε περίπτωση που ο Χειριστής στο Σύστημα 'Αυλων Τίτλων είναι άλλη Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή Εταιρεία, αυτή θα εισπράξει για λογαριασμό του μετόχου το ανάλογο ποσό μερίσματος.

Εάν ο μέτοχος έχει ζητήσει εξαίρεση (τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος) από τον Χειριστή ή το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, το μέρισμα που δικαιούται θα το εισπράξει ο ίδιος μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, προσκομίζοντας το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας. Σε περίπτωση που προσέλθει πληρεξούσιος, απαραίτητη είναι η προσκόμιση εξουσιοδοτικής επιστολής με θεωρημένη νόμιμα την υπογραφή του Μετόχου-Εντολέος ή πληρεξουσίου εγγράφου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v