Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πληροφορίες για επανεπένδυση μερίσματος

Σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 περ. δ' του ν. 3401/2005, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ( η Τράπεζα) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

Η Β' επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 07/05/2008 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι ποσού 26.378.367,12 ευρώ, με έκδοση μέχρι 5.530.056 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία συντελείται με καταβολή μετρητών και με παροχή στους μετόχους της δυνατότητας επανεπένδυσης του μερίσματος χρήσης 2007 (που απομένει μετά την αφαίρεση του ήδη καταβληθέντος προσωρινού μερίσματος).

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην τιμή των 21,36 ευρώ ανά μετοχή.

Η ανωτέρω αύξηση έχει ως σκοπό να παρασχεθεί στους μετόχους η δυνατότητα, να λάβουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, αντί μετρητών, το μέρισμα που τους αναλογεί σε μετοχές της Τράπεζας.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου με επανεπένδυση μερίσματος έχουν μόνον οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στο αρχείο μετόχων της Τράπεζας κατά την 15ης Μαΐου 2008 (δηλαδή οι δικαιούχοι μερίσματος).

Οι δικαιούχοι μέτοχοι μπορούν να επιλέξουν τη λήψη του μερίσματος υπό μορφή μετοχών της Τράπεζας (αντί της καταβολής σε μετρητά), είτε εν όλω είτε εν μέρει, ασκώντας το σχετικό δικαίωμα στο διάστημα από 08/05/2008 έως και 22/05/2008, με την υποβολή σχετικής έγγραφης δήλωσης στο χειριστή τους.

Κλάσματα μετοχής δεν θα εκδοθούν και γι' αυτό η επανεπένδυση του μερίσματος από κάθε μέτοχο θα γίνει για ποσό που αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό μετοχών. Τυχόν υπόλοιπο ποσό μερίσματος θα καταβληθεί στο μέτοχο σε μετρητά κατά την ημέρα πληρωμής μερίσματος, ήτοι την 26/05/2008.

Εφόσον οι μέτοχοι επιλέξουν να ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησης για συμμετοχή τους στην ανωτέρω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα αυξηθεί αντιστοίχως το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας κατά το ποσό που θα έχει επανεπενδυθεί και θα εκδοθούν νέες μετοχές οι οποίες θα δοθούν στους μετόχους που θα επιλέξουν την επανεπένδυση του μερίσματός τους.

Οι νέες μετοχές θα είναι άυλες, κοινές, ονομαστικές μετοχές και θα έχουν δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2008, συμπεριλαμβανομένου τυχόν προμερίσματος. Η υπέρ το άρτιο αξία των μετοχών θα αχθεί στο λογαριασμό "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".

Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 18/06/2008 δηλαδή περίπου σε διάστημα τριών εβδομάδων από την πληρωμή του μερίσματος (26/05/2008).

Συνεπεία της ανωτέρω αύξησης θα τροποποιηθούν τα άρθρα 5 και 27 του Καταστατικού της Τράπεζας, ώστε να περιληφθεί η μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας που συνεπάγεται η αύξηση αυτή. Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο, με την απόφασή του για την πιστοποίηση της καταβολής του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα προσαρμόσει, σύμφωνα με το νόμο, τα προαναφερόμενα άρθρα του καταστατικού, έτσι ώστε να προσδιορίζεται το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου που θα προκύψει μετά τη μερική κάλυψη της αύξησης.

Διευκρινίζεται ότι όσοι μέτοχοι δεν ασκήσουν, είτε εν όλω είτε εν μέρει, το δικαίωμά τους για επανεπένδυση του μερίσματος σε μετοχές της Τράπεζας και, συνεπώς, δεν συμμετάσχουν στην ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα λάβουν σε μετρητά το σύνολο του αναλογούντος σε αυτούς μερίσματος από την 26/05/2008 (ημερομηνία πληρωμής μερίσματος) και εξής, με τον τρόπο που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Τράπεζα.

Υπεύθυνοι για τη σύνταξη του εντύπου παροχής πληροφοριών και την ακρίβεια του περιεχομένου του είναι οι:

1.Γεώργιος Λιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διοίκησης και
2.Ιωσήφ Μιχαηλίδης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Κεφαλαιαγοράς & Επενδυτικών Εργασιών
Το πληροφοριακό σημείωμα μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. στην Αθήνα, Αμερικής 4, Τ.Κ. 105 64 και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Μετοχολογίου, τηλ.: 210 333 5039, υπεύθυνη κα. Ευγενία Ριζεάκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v