Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALPHA: Γνωστοποίηση αποκοπής μερίσματος

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης συνήλθε σήμερα, 3 Απριλίου 2008, ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2007 και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την καταβολή καθαρού μερίσματος Ευρώ 0,90 ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2007 θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της Τραπέζης κατά τη λήξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008. Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα είναι η Δευτέρα 7 Απριλίου 2008 και η ημερομηνία ενάρξεως καταβολής του στους δικαιούχους θα είναι η Τρίτη 15 Απριλίου 2008. Το μέρισμα θα καταβληθεί με τη διαδικασία που ρυθμίζουν οι Κανονισμοί του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. με έναν από τους εξής τρόπους:

- Μέσω του Χειριστή κάθε μετόχου, αν αυτό προβλέπεται στην εκάστοτε σύμβαση συνεργασίας.

- Μέσω των Καταστημάτων της Alpha Bank, προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας καθώς και την εκτύπωση των στοιχείων της Μερίδας του Συστήματος ?ϋλων Τίτλων, στις περιπτώσεις που:

Οι μετοχές τηρούνται υπό τον χειρισμό της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.

Δεν έχει παράσχει ή έχει ανακαλέσει ο μέτοχος τη σχετική εξουσιοδότηση σε Χειριστή για την είσπραξη του μερίσματος.

Αν ο μέτοχος επιθυμεί να εισπράξει το μέρισμα αυτοπροσώπως ενώ έχει παράσχει εξουσιοδότηση σε Χειριστή για την είσπραξή του, έχει τη δυνατότητα να την ανακαλέσει μέσω του Χειριστή του ή υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. το αργότερο πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v