Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΙΤΑΝ: Αποκοπή μερίσματος

Ανακοινώνεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ ( εφεξής η Εταιρία) της 19ης Ιουνίου 2015 αποφάσισε:

1. Tη διανομή μερίσματος από τα κέρδη χρήσης 2014 συνολικού ποσού €12.694.879,20 που αντιστοιχεί σε ποσό € 0,15 ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο). Το μέρισμα ανά μετοχή θα προσαυξηθεί αναλογικά με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία και θα ανέλθει σε ποσό

€ 0,15509 ανά μετοχή, επί του οποίου θα παρακρατηθεί φόρος 10% για λογαριασμό του Μετόχου. Συνεπώς, οι Μέτοχοι θα λάβουν τελικό ποσό ευρώ 0,13958 ανά μετοχή.

2. Tη διανομή έκτακτων αποθεματικών προηγουμένων χρήσεων και ειδικότερα αποθεματικών από κέρδη θυγατρικών ναυτικών εταιριών συνολικού ποσού ευρώ 12.694.879,20, που αντιστοιχεί σε ποσό € 0,15 ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο), το οποίο προσαυξανόμενο με το ποσό διανομής που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία ανέρχεται σε τελικό ποσό ευρώ 0,15509 ανά μετοχή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του Νόμου 27/1975 και της ΠΟΛ 1073/1992, η διανομή των ανωτέρω αποθεµατικών, δεν υπόκειται σε φορολόγηση.

Aπό την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 (Ηµεροµηνία αποκοπής μερίσματος και διανομής αποθεματικών), οι µετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγµατεύσιμες στο Χρηµατιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωµα είσπραξης μερίσματος και έκτακτων αποθεματικών.

Δικαιούχοι μερίσματος και διανομής αποθεματικών είναι οι Μέτοχοι που θα είναι εγγεγραµµένοι στα αρχεία του Συστήµατος Άυλων Τίτλων την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 ( Record Date).

Το μέρισμα και η διανομή αποθεματικών θα αρχίσουν να καταβάλλονται την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Alpha Bank, ως εξής:

1. Mέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών των Μετόχων στο Σ.Α.Τ εφόσον τους έχει χορηγηθεί εξουσιοδότηση για είσπραξη μερισμάτων και διανομών από τους Μετόχους .

2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Alpha Bank, στους ίδιους τους Μετόχους, με την προσκόμιση του δελτίου αστυνομικής τους ταυτότητας και των στοιχείων της μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., εφόσον τηρούν το χαρτοφυλάκιό τους στον ειδικό λογαριασμό της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε ( Ε.Χ.Α.Ε.). ή έχουν ζητήσει να μην εισπράττονται μερίσματα από τον χειριστή τους ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους. Η είσπραξη από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή εφόσον προσκομισθεί εκτός από τα ανωτέρω και εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος – δικαιούχου από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v