Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Αποκοπή επιστροφής κεφαλαίου

Ανακοινώνεται από την εδρεύουσα στο Δήμο Προσοτσάνης (ΒΙΟ.ΠΑ. Προσοτσάνης) Π.Ε. Δράμας ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και Γ.Ε.ΜΗ 51231919000 ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2014 αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν εξήντα χιλιάδων επτακοσίων δεκαοχτώ ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (4.160.718,55€).

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από ένα ευρώ και δεκαπέντε λεπτά (1,15€) σε ενενήντα οχτώ λεπτά (0,98€) και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού ποσό δεκαεπτά λεπτών (0,17€) ανά μετοχή.

Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε είκοσι τρία εκατομμύρια εννιακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες τριακόσια δεκαοχτώ ευρώ και εβδομήντα λεπτά (23.985.318,70€), διαιρούμενο σε είκοσι τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες εβδομήντα τέσσερεις χιλιάδες και οκτακόσιες δεκαπέντε (24.474.815) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,98 Ευρώ η κάθε μία.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την με αριθμό πρωτ. Κ2-3756/17.7.2014 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας. Η Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστήριου Αθηνών στη συνεδρίασή του της 27ης Αυγούστου 2014 ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας, με επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού δεκαεπτά λεπτών (0,17€) ανά μετοχή.

Βάσει ανακοίνωσης του οικονομικού Ημερολογίου:

α. Από την 15η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία ενενήντα οχτώ λεπτά (0,98€) ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού δεκαεπτά λεπτών (0,17€) ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών θα προσαρμοσθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ΄ αριθμόν 26 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ, ως ισχύει, λόγω της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρίας με συνακόλουθη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά τα ανωτέρω.

β. Δικαιούχοι του ποσού της Μείωσης Μετοχικού Κεφαλαίου (0,17 ευρώ ανά μετοχή) είναι οι μέτοχοι της εταιρείας, οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 17ης Σεπτεμβρίου 2014, ημέρας Τετάρτης.

γ. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 23η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και θα πραγματοποιείται είτε μέσω των χειριστών των μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων είτε μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» (πληρώτρια τράπεζα). Για την είσπραξη της επιστροφής κεφαλαίου οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει κατά την προσέλευση τους στο Τραπεζικό Κατάστημα να προσκομίσουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον Α.Φ.Μ. και ένα αντίγραφο με τα στοιχεία της μερίδας τους στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων. Η είσπραξη της επιστροφής κεφαλαίου από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή, εφόσον προσκομίσει, εκτός των ανωτέρω, και εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και Α.Φ.Μ), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή. Η διαδικασία καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου μέσω της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» θα είναι δυνατή μέχρι την 31.12.2014, μετά την οποία, όσοι από τους δικαιούχους μετόχους δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή κεφαλαίου, η πληρωμή θα γίνεται από την έδρα της εταιρείας (ΒΙΟ.ΠΑ Προσοτσάνης, Δήμος Προσοτσάνης της Π.Ε. Δράμας, Τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων, τηλ. 25220 23514-5).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v