Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FG EUROPE: Αποκοπή μερίσματος

H Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που συνήλθε σήμερα, 30/6/2014, αποφάσισε να ορίσει την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσεως 2013.

Το μέρισμα που αποφασίσθηκε από την Γενική Συνέλευση ανέρχεται σε 0,20 ευρώ ανά μετοχή, προερχόμενο από κέρδη της χρήσεως 2013 και προηγουμένων χρήσεων. Το καθαρό πληρωτέο στους δικαιούχους ποσό μετά την παρακράτηση του φόρου (ν. 4172/2013), ανέρχεται 0,18 ευρώ/μετοχή.

Δικαιούχοι μερίσματος "record date" , είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ ως κάτωθι:

1.Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στους μετόχους εκείνους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων.

2.Μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank Ergasias AE για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή η είσπραξή τους δεν κατέστη δυνατή από το χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον ειδικό λογαριασμό της Ε.Χ.Α.Ε.. Για την είσπραξη του μερίσματος από τα καταστήματα θα είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η πληρωμή από την Τράπεζα του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.

Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v