Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΙΤΑΝ: Αποκοπή δικαιώματος διανομής αποθεματικών

Ανακοινώνεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας της 20ης Ιουνίου 2014 αποφάσισε τη διανομή έκτακτων αποθεματικών συνολικού ποσού ευρώ 8.463.252,80, που αντιστοιχεί σε ποσό € 0,10 ανά μετοχή, κοινή και προνομιούχο, το οποίο προσαυξανόμενο με το ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία τελικώς ανέρχεται σε ποσό € 0,103 ανά μετοχή και υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% για λογαριασμό του μετόχου. Συνεπώς, οι Μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό ευρώ 0,093 ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος διανομής έκτακτων αποθεματικών (δηλαδή η ημερομηνία από την οποία οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης των ανωτέρω έκτακτων αποθεματικών) ορίστηκε η Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.

Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων διανομής έκτακτων αποθεματικών (Record Date) (δηλαδή η ημερομηνία κατά την οποία όσοι μέτοχοι είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρίας θα είναι δικαιούχοι της ως άνω διανομής) ορίστηκε η Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.

Ημερομηνία έναρξης καταβολής έκτακτων αποθεματικών ορίστηκε η Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

Η πληρωμή θα γίνει σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το άρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.

Πληρώτρια τράπεζα έχει ορισθεί η Alpha Bank, η οποία θα καταβάλει τα έκτακτα αποθεματικά ως εξής:

1. Στους χειριστές των δικαιούχων Μετόχων (θεματοφύλακες – χρηματιστηριακές εταιρίες) εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.

2. Στους ίδιους τους Μετόχους, μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Alpha Bank, με την προσκόμιση του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και των στοιχείων της μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., εφόσον τηρούν το χαρτοφυλάκιό τους στα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει την εξουσιοδότηση σε χειριστή για την είσπραξη.

3. Η είσπραξη των έκτακτων αποθεματικών από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή εφόσον προσκομισθεί εκτός από τα ανωτέρω και εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος – δικαιούχου από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v