Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS: Αποκοπή μερίσματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» γνωστοποιεί στους κ.κ. μετόχους της ,σύμφωνα με το άρθρο 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι, με απόφαση της από 28/04/2014 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, εγκρίθηκε η καταβολή μερίσματος ποσού 0,20 ευρώ ανά μετοχή προερχομένου από κέρδη προηγούμενων χρήσεων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 4110/2013 το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% κατά συνέπεια το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέρχεται σε 0,18 Ευρώ ανά μετοχή.

Με την παρακράτηση αυτή εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του δικαιούχου για τα πιο πάνω εισοδήματα στην Ελλάδα, αν ο δικαιούχος είναι είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που δεν είναι φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν διατηρεί μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Από την Παρασκευή 2.05.2014 (ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επί του μερίσματος) οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολαβής μερίσματος.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Τρίτη 6.05.2014 (Record Date).

Ημερομηνία έναρξης διανομής μερίσματος ορίσθηκε η Δευτέρα 12.05.2014.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει σύμφωνα με την διαδικασία που ρυθμίζουν οι κανονισμοί του

Χρηματιστηρίου Αθηνών από την πληρώτρια Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε με τους ακόλουθους τρόπους:

(i) Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.

(ii) Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. στους μετόχους που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από το χειριστή τους ή έχουν ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή η είσπραξή τους δεν κατέστη δυνατή από το χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΚΑΤ (Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε). Για την είσπραξη του μερίσματος από τα καταστήματα της πληρώτριας Τράπεζας, είτε αυτοπροσώπως , είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του δικαιούχου μετόχου, θα είναι πάντοτε αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και η κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή Σ.Α.Τ).

Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v