Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VIVERE: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Η εταιρεία «Vivere Entertainment Εμπορική και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρία», κατ΄ εφαρμογή της εκ του άρθρου 293 του Κανονισμού του ΧΑ υποχρεώσεώς της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις αιτίες της υπαγωγής των μετοχών της για πρώτη φορά από 05.10.2006, λόγω αρνητικού EBITDA, ήτοι λόγω αρνητικού αποτελέσματος πριν από τις αποσβέσεις, τα χρηματοοικονομικά και τα επενδυτικά αποτελέσματα, στην κατηγορία επιτήρησης όπου και παραμένει μέχρι σήμερα καθώς και για τα μέτρα που έλαβε για την έξοδο της από την κατηγορία αυτή.

Η Διοίκηση της εταιρείας επισημάνει ότι έχει παραθέσει αναλυτικά σε προηγούμενες ανακοινώσεις της τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της στο ως άνω καθεστώς, λόγοι οι οποίοι συνδέονταν με τις προ της συγχωνεύσεως της εταιρείας δι’ απορρόφησης της εταιρείας ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ δραστηριότητες.

Στις 31.08.2007 ολοκληρώθηκε η ως άνω συγχώνευση, η οποία εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ. Κ2- 12349/30.08.2007 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και δημοσιεύτηκε στο υπ΄ αριθ. 6548/3-7-02 ΦΕΚ (Τεύχος ΑΕ και ΕΠΕ). Από την ίδια ημερομηνία οι μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης δραστηριότητες της εταιρείας χαρακτηρίστηκαν ως διακοπτόμενες με βάση το ΔΠΧΠ5.

Κατά τον ίδιο τρόπο απεικονίζονται οι δραστηριότητες αυτές στις οικονομικές καταστάσεις της Εισηγμένης και του Ομίλου με ημερομηνία 01/07/2007-31/03/2008. Όπως αποδεικνύεται από τις καταστάσεις αυτές, η περιουσιακή διάρθρωση και τα αποτελέσματα της εταιρείας, προερχόμενα από τη δραστηριότητα του Καζίνο της Ξάνθης, έχουν βελτιωθεί και η εταιρεία παρουσιάζει θετικό αποτέλεσμα πριν από τις αποσβέσεις, τα χρηματοοικονομικά και τα επενδυτικά αποτελέσματα (θετικό EBITDA).

Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια για την εξάλειψη των λόγων που την οδήγησαν στην κατηγορία της επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v