Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΑΪΛΛΗΣ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου από 01/01/2014- 30/06/2014 της Εταιρείας Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ AEBE και κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην κατηγορία "Επιτήρησης" όπου μεταφέρθηκε στις 3/4/2009 με την από 3/4/2009 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.

Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία "Επιτήρησης" ήταν ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2008 διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες για την βελτίωση αυτής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (άρθρο 3.1.2.5. του κανονισμού του Χ.Α.).

Η Εταιρεία έκτοτε έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και μείωσης κόστους, τα αποτελέσματα του οποίου έχουν ήδη γίνει εμφανή στη βελτίωση των λειτουργιών της Εταιρείας και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων με αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος ανασυγκρότησης συνεχίζεται, και αναμένουμε περαιτέρω μείωση των εξόδων και του κόστους παραγωγής καθώς υλοποιούνται οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2014 ολοκληρώθηκε η νέα χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου Μαΐλλη που θα έχει ως αποτέλεσμα την κεφαλαιοποίηση δανειακών απαιτήσεων των εταιρικών πιστωτών, ύψους Ευρώ 165,7 εκατομμυρίων εκ Ευρώ 252 εκατομμυρίων, την βελτίωση βασικών όρων των δύο υφιστάμενων κοινών ομολογιακών δανείων, και την ενίσχυση της ρευστότητας της Εταιρίας μέσω της έκδοσης νέου ομολογιακού δανείου, Ευρώ δέκα εκατομμυρίων (€10.000.000), για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v