Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2014 - 30.06.2014 της Ανώνυμης Εταιρείας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία"), κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., η Εταιρεία γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της μεταφέρθηκε στην κατηγορία Επιτήρησης, την 10.4.2012 σύμφωνα με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2011 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παρ. 1,4 και 6 του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α), (β), (γ), μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση της ύφεσης, τάση η οποία προβλέπεται να οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 2007. Στα πλαίσια αυτά η ΣΙΔΜΑ πέτυχε αύξηση της δραστηριότητας της τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και Ομίλου.

Η Διοίκηση της εταιρείας προβαίνει σε μία σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της ρευστότητάς του Ομίλου, η οποία ανήλθε στα 11,6 εκ. ευρώ στο τέλος του εξαμήνου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

Εντός του 2014 αλλά και για τα επόμενα χρόνια, έχει σχεδιάσει ενέργειες περαιτέρω περιορισμού του κόστους και ενδυνάμωσης της δομής των λειτουργικών δραστηριοτήτων της. Η Διοίκηση εργάζεται εντατικά για την επίτευξη πρόσθετης μείωσης των εξόδων, παρά τη σημαντική μείωση που έχει επιτευχθεί από την αρχή της κρίσης και ξεπερνά το 30%. Ενδεικτικά είναι τα μέτρα της μείωσης των δαπανών αμοιβών και εξόδων, η αναδιάρθρωση δομών που θα επιφέρουν μεγαλύτερες ωφέλειες και ο περιορισμός υποστηρικτικών δαπανών που δεν θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του Ομίλου.
Επιπλέον δράσεις που εξετάζονται για την βελτίωση της ρευστότητας και της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διάθεση στοιχείων του ενεργητικού, την περαιτέρω μείωση της πίστωσης που παρέχεται στους πελάτες με την ταυτόχρονη διατήρηση/βελτίωση του μικτού κέρδους της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v