Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. στο πλαίσιο της δημοσίευσης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της περιόδου 01.01.2013-31.12.2013 και κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α. γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση του την 05.04.2012, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της Εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης με την αιτιολογία ότι οι ζημιές της χρήσης 2011 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης της Εταιρείας για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην κατηγορία της Επιτήρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του αυτοκινήτου, συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων και στη βελτίωση του μεριδίου αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, τα λειτουργικά έξοδα σε επίπεδο Ομίλου μειώθηκαν κατά € 10,3 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και οι ζημιές προ φόρων παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση κατά € 16,9 εκατ. για την Εταιρεία και € 13,9 εκατ. για τον Όμιλο.

Επιπλέον, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιρειών ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. και Personal Best A.E. με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη καθώς της συγχώνευσης των εταιρειών Panergon A.E. και Executive Lease A.E. με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του Ομίλου από τις συνέργειες και τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν και την αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση.

Η Διοίκηση πιστεύει ότι η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας του Ομίλου σε συνδυασμό με την ριζική αναδιοργάνωση των λειτουργιών, τη συνεχιζόμενη εμπορική διείσδυση και τη διαφαινόμενη ομαλοποίηση της αγοράς, διαμορφώνουν πλέον τις αναγκαίες συνθήκες για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την γρηγορότερη επάνοδο του Ομίλου Σφακιανάκη σε θετικά αποτελέσματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v