Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ: Ανάπτυξη νέου τύπου καταστήματος

Η ΑΒ, στα πλαίσια της δυναμικής εμπορικής πολιτικής που ασκεί, και έχοντας σημαντικό ρόλο στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς με πρωταρχικό της στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών, ανακοινώνει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεών της μέσω της δημιουργίας ενός νέου τύπου καταστήματος.

Ο νέος αυτός καινοτόμος τύπος καταστηματος θα φέρει το εμπορικό σήμα "Lion Food Stores" και θα συνδυάζει τις χαμηλές τιμές, μία ευρεία ποικιλία ποιοτικών προϊόντων, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, την αυστηρή εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθως τη χρήση τεχνολογίας που θα είναι απλή και φιλική προς τον καταναλωτή.
 
Ο συγκεκριμένος τύπος καταστήματος θα έχει χώρο πώλησης 900-1000 τ.μ., με ποικιλία που θα ανέρχεται σε 3.000 περίπου κωδικούς προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, σε πολύ οικονομικές τιμές.

Η ποιότητα προϊόντων θα είναι υψηλή και στην ποικιλία θα συμπεριλαμβάνονται τόσο επώνυμα προϊόντα, όσο και τα αναγνωρισμένα πλέον προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της ΑΒ με τα εμπορικά σήματα "365" και "Care".

Τα πρώτα πιλοτικά καταστήματα θα λειτουργήσουν σε πρωτεύουσες νομών της περιφέρειας μέχρι το τέλος του 2008, και ανάλογα με την αποδοχή των καταναλωτών, ο νέος τύπος καταστήματος προβλέπεται να αναπτυχθεί περαιτέρω εντός και εκτός Ελλάδας.

Η "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού εμπορίου τροφίμων. Ιδρύθηκε το 1969 και είναι μέλος του Βελγικού Ομίλου Delhaize από το 1992. Την 31.12.2007 ο όμιλος "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" λειτουργούσε 159 καταστήματα (113 καταστήματα λιανικής, 10 cash-and-carry και 36 καταστήματα δικαιόχρησης) και απασχολούσε 7.545 εργαζομένους.

Κατά το 2007, οι Ενοποιημένες Πωλήσεις ανήλθαν σε 1.174,9 εκατ. ΕΥΡΩ και τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων σε 50,0 εκατ. ΕΥΡΩ. Η "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ABK) από το 1990.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v