Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΑΝ-ΝΕΤ: Οικονομικά αποτελέσματα 2007

H Lannet Communications ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2007 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ). Σημειώνεται, ότι τα στοιχεία των χρήσεων 2006 και 2007 δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους γιατί η εταιρεία TELEPASSPORT ενσωματώνεται στις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής από 1/9/2006.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 63,5 εκατ. Ευρώ έναντι 60,9 εκατ. ευρώ των αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένος κατά 4,1%. Να σημειωθεί, ότι η εμπορική διάθεση της ευρυζωνικής πλατφόρμας livebox ξεκίνησε μόλις τον Νοέμβριο του 2007, με αποτέλεσμα η συνεισφορά του στον κύκλο εργασιών να περιορίζεται μόνον στο σύντομο διάστημα των δύο μηνών και είναι ακόμη στη πρώιμη φάση της διείσδυσής του. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ζημίες ύψους 19,3 εκατ. ευρώ το 2007 έναντι κερδών 208 χιλ. ευρώ το 2006 επιβαρημένα με το ποσό των 9,6 εκ. ευρώ το οποίο προέκυψε από απομείωση αξίας συμμετοχών και της υπεραξίας της TELEPASSPORT.

Η διαμόρφωση αυτή των λειτουργικών αποτελεσμάτων οφείλεται πέραν των ανωτέρω και στο αυξημένο κόστος διαχείρισης του δικτύου, στο κόστος διείσδυσης σε νέες αγορές και στο κόστος προώθησης των νέων υπηρεσιών. Στον αντίποδα, τα γενικά έξοδα σε ενοποιημένη βάση εμφανίζονται μειωμένα κατά 10% περίπου έναντι της χρήσης 2006, αποτέλεσμα της αξιοποίησης των συνεργιών που προέκυψαν στον όμιλο από τις απορροφηθείσες εταιρείες.

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων (EΑT) ανήλθαν σε ζημίες 31,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,4 εκατ. ευρώ το 2006
Η Διοίκηση με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2007, υπογράμμισε ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών χαρακτηρίζεται από οξύτατο ανταγωνισμό, με σημαντικές επιδοτήσεις και μειώσεις τιμολογίων προς τους τελικούς καταναλωτές για την διεύρυνση της πελατειακής βάσης.

Επιπλέον, η λειτουργία των εταιρειών των κλάδου επιβαρύνεται με αυξημένες δαπάνες διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών. Όσον αφορά στην Lannet, το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η φετινή χρονιά θα σηματοδοτηθεί από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του σταθερού ασύρματου δικτύου WIMAX με κύριο στόχο την προσέλκυση πληθυσμιακών ομάδων σε περιοχές όπου η κάλυψη του ενσύρματου δικτύου δεν είναι επαρκής.

Από πλευράς υποδομής, συνεχίζεται η υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού της εταιρείας που περιλαμβάνει εγκατεστημένη χωρητικότητα 100.000 πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008. Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες (οικιακοί και εταιρικοί) θα απολαμβάνουν καινοτόμες υπηρεσίες είτε μέσω ασύρματης πρόσβασης από το δίκτυο WIMAX είτε μέσω ενσύρματης μετάδοσης μέσω ιδιόκτητων ή ενοικιασμένων LLU με την χρήση της λειτουργικότητας του livebox.

Επίσης, σε συνεργασία με την ORANGE ολοκληρώνεται το δίκτυο κορμού 4ης γενιάς MPLS, που σχεδιάστηκε σε πλήρη συμβατότητα με το διεθνές δίκτυο της FRANCE TELECOM. Το δίκτυο αυτό ενσωματώνει όλες τις διαφορετικές τεχνολογίες των δικτύων πρόσβασης (xDSL, WIMAX, VoIP και παραδοσιακή τηλεφωνία κλπ.) και εκτός των άλλων αποσκοπεί και στην εξυπηρέτηση των τηλεπικοινωνιακών αναγκών πολυεθνικών ομίλων, μεγάλων εταιρικών πελατών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με υπηρεσίες ελεγχόμενης ποιότητας (Managed Quality of Service ? M-QoS).

Η εμπορική λειτουργία δικτύου MPLS αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαίου 2008.
Υπό το πρίσμα των πρωτοβουλιών αυτών και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας με την ORANGE, σχεδιάζεται πλήθος νέων προϊόντων και υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πελατών αυτών με εμπορικές εφαρμογές που αναμένεται να ξεκινήσουν από το Β’ τρίμηνο του 2008.

Οι επιχειρησιακοί στόχοι για την φετινή χρήση είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι, καθώς πλέον έχει ολοκληρωθεί τόσο ο σχεδιασμός όσο και η υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους του επενδυτικού προγράμματος το οποίο επικεντρώνεται στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της ευρυζωνικής αγοράς. Έτσι, η Lannet θα είναι σε θέση να προσφέρει πρώτη στην Ελλάδα σε ευρεία γεωγραφική κάλυψη ολοκληρωμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες συνδυάζοντας ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα πρόσβασης.

Τα Στοιχεία και Πληροφορίες των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1/1/2007-31/12/2007 για την Lannet Communications συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, δημοσιεύονται την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008, και αναρτώνται την ίδια μέρα στην εταιρική ιστοσελίδα www.lannet.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.athex.gr μαζί με τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις του 2007.

Η Lannet Communications είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στον κλάδο παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, εξυπηρετώντας τους πελάτες της μέσω πανελλαδικού δικτύου, παρέχοντας πλήρες φάσμα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, πρόσβασης στο Internet καθώς και σταθερές ενσύρματες και ασύρματες ευρυζωνικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, βασισμένες στις τεχνολογίες xDSL και WiMax αντίστοιχα, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Για περισσότερες πληροφορίες οι επενδυτές μπορούν να επισκέπτονται την εταιρική ιστοσελίδα (www.lannet.gr) και / ή να επικοινωνούν με το Τμήμα Σχέσεων με Επενδυτές, κ. Κωνσταντίνο Μπράτσικα τηλ.+30 211 000 8712 , e-mail: [email protected]. Δείτε το Ir Release

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v