Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KEGO: Πώληση ποσοστού συμμετοχής

Η KEGO A.E. ανακοινώνει ότι την 12η Μαρτίου 2008 προχώρησε σε πώληση του ποσοστού συμμετοχής της (26,1%) στην κυπριακή εταιρεία Vita Trace Nutrition Ltd στους μετόχους της VTN, έναντι 445.950 ευρώ. Η ανωτέρω πράξη επιφέρει στον Όμιλο KEGO λογιστική ζημιά περίπου 226.000 ευρώ, προερχόμενη από την αναπροσαρμογή του αρχικού τιμήματος, λόγω της λογιστικοποίησης των αποτελεσμάτων που μεσολάβησαν μετά την εξαγορά.

Σημειώνεται ότι η πώληση κρίθηκε αναγκαία, διότι η συμμετοχή στην εν λόγω εταιρεία δεν εξυπηρετεί πλέον τους στρατηγικούς στόχους της KEGO A.E., ενώ και το επίπεδο της μεταξύ τους συνεργασίας είχε καταστεί σχεδόν ανενεργό κατά την τελευταία περίοδο.

H VTN ασχολείται με την παραγωγή προμιγμάτων βιταμινών - ιχνοστοιχείων και συμπληρωμάτων για ζωοτροφές, ενώ η KEGO βρίσκεται σε φάση υλοποίησης επένδυσης ύψους 350.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της δυναμικότητας του τμήματος παραγωγής προμιγμάτων βιταμινών - ιχνοστοιχείων και συμπληρωμάτων, προκειμένου να καλυφθούν α) εξ ολοκλήρου οι ανάγκες του Ομίλου ΝΗΡΕΑ, β) η αυξανόμενη ζήτηση στον Ελλαδικό χώρο και, γ) οι προοπτικές εξαγωγών σε γειτονικές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v