Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκλήρωση μεταβίβασης των ΚΑΕ στην Dufry

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 22 Απριλίου 2013 η μεταβίβαση του 51% της εταιρίας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε στον Όμιλο Dufry A.G.

Η FF Group διατηρεί το 49% της εν λόγου εταιρίας, την οποία μετατρέπει από έναν τοπικό ηγέτη του ταξιδιωτικού εμπορίου σε μια επιχείρηση διεθνούς εμβέλειας, ώστε οι άμεσες συνέργειες να βελτιώσουν σημαντικά την αξία του 49% της συμμετοχής της FF Group.

Το τίμημα ανήλθε σε € 200,5 εκατ. τοις μετρητοίς ενώ είχε προηγηθεί μεταφορά δανεισμού ύψους € 335 εκατ. στη θυγατρική εταιρεία που απορρόφησε τον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, με αποτέλεσμα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (bank net debt) της FF Group σχεδόν να μηδενίζεται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είπε χαρακτηριστικά : «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της Ελληνικής Οικονομίας η συνεργασία αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο Ελληνικό Επιχειρείν, και επιβεβαιώνει την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων σε συμμετοχές και συμμαχίες με Ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμβάλουν στην απόκτηση know how διεθνούς εμπειρίας και κύρους και τελικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας.»



***

Ο Ομιλος Folli Follie (FF Group), είναι μια ηγετική δύναμη στον κόσμο της μόδας που δραστηριοποιείται σε 28 χώρες. Σχεδιάζει, παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιόκτητες μάρκες, τη Folli Follie και τη βραβευμένη βρετανική εταιρεία κοσμημάτων, Links Of London. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον τομέα της ταξιδιωτικής λιανικής (travel retail) - και ταυτόχρονα διατηρεί μια δυναμική παρουσία στο χώρο λιανικής και χονδρικής πώλησης στην Ελληνική αγορά αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων. Τα Attica πολυκαταστήματα, τα πολυκαταστήματα Factory Outlet αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα κανάλια διανομής και σημεία λιανικής πώλησης του Ομίλου στην Ελλάδα ενώ μάρκες όπως Ermenegildo Zegna, Juicy Couture, Calvin Klein, Nike, Converse, Samsonite, G-Star ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.

Με το εντυπωσιακό αυτό χαρτοφυλάκιο και τη τρίπτυχη δομή, ο Όμιλος FOLLI FOLLIE καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή με προϊόντα για όλες τις ηλικίες.

Ο Όμιλος FOLLI FOLLIE δημιουργεί μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει εδραιωμένη παρουσία με πάνω από 800 σημεία πώλησης παγκοσμίως και αποτελεί περισσότερα από 6.000 άτομα ανά τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v