Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΙΑΣ ΙΧΘ.: Υπογραφή σύμβασης εξαγοράς

Η εταιρεία ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε. στα πλαίσια ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και των αρμοδίων αρχών, ανακοινώνει ότι προέβη στις 15 Απριλίου 2009 στην υπογραφή σύμβασης εξαγοράς ποσοστού 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΧΘΥΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ Ι. FAMILY A.E. από τους μετόχους Ιωάννη, Νίκη και Αννα Κλειδαρά.

Το συνολικό τίμημα εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 1.441.149 ευρώ εκ των οποίων 72.045 ευρώ καταβάλλεται στους ανωτέρω μετόχους το δε υπόλοιπο 1.369,104 ευρώ σε λογαριασμό της εταιρείας προς εξόφληση ισόποσης οφειλής τους προς την εταιρία.

Η εταιρεία ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ Ι. FAMILY A.E θα προβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυσή της κεφαλαιακά.

Η εν λόγω εταιρεία , αποτελεί μία από τις παλαιότερες εταιρείες του κλάδου με δραστηριοποίηση στην Κάλυμνο από το 1987, έχει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή συμπεριλαμβανομένης γραμμής παραγωγής ιχθυοτροφών και κιβωτίων συσκευασίας, η δε παραγωγική της δυναμικότητα αγγίζει τους 2.000 τόνους. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, η εταιρεία παρουσίασε το 2007 κύκλο εργασιών 7.8 εκατ. ευρώ, EBITDA 1.4 εκατ. ευρώ και Κέρδη προ Φόρων 0.2 εκατ. ευρώ. Για την χρήση 2008, ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε ελαφρώς τα 12.5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε. προέβη στην εν λόγω συμφωνία με στόχο τον εμπλουτισμό της παραγωγικής της βάσης με θαλάσσια πάρκα χαμηλότερου σημαντικά παραγωγικού κόστους (λόγω κυρίως του φυσικού περιβάλλοντος και των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής).
 
Έτσι, μεταθέτοντας επιλεκτικά ένα μέρος της υφιστάμενης παραγωγής της υψηλότερου αντικειμενικά κόστους ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος, να επιτύχει ουσιαστική μείωση του μέσου κόστους της συνολικής παραγωγής της, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο που δραστηριοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v